fredag 2 maj 2008

En liten uppdatering

Fredagen den 25 april öppnade Magnum och Smulan ögonen. Under lördagen och söndagen hade samtliga valpar öppnat ögonen. Även hörseln har utvecklats i samband med öppnandet av ögonen.

Alla valpar går vingligt. Smulan och Zelda går lite vingligare (och lägre) än de övriga, men om några dagar borde även de ha fått kläm på konsten.

Dice har visat sig vara en riktig "Houdini". Han har två gånger lyckats ta sig över kanten till valpboxen, vilket har resulterat i att vi har tvingats lägga på ytterligare en sektion. Nu är det bara mamma Nipa som kan ta sig in och ut. Jag kan lugna er med att Dice har landat mjukt när han tagit sig över kanten, vi har nämligen varit förutseende och lagt ut mjukt underlag just framför valpboxen.

Dumle är minstingen i kullen, men han växer ändå som han ska. Tack vare hans "smidighet" är han en av de valpar som går bäst. Nåja, Dice går lika bra som han.

Ludde är coolingen. Han går kanske inte lika bra som Dumle och Dice, men han är kvick när det är dags för mat eller när han hör något spännande ljud.

Smulan är nog en av de lugnaste. Hon tycker om att ligga och mysa lite för sig själv ibland. När hon hör/ser något spännande så visar hon intresse under en kort stund innan hon återgår till att sova. När det är dags för mat är hon dock snabbt på plats. Smulan är den näststörsta valpen i kullen.

Magnum är helt uppenbart störst i kullen. Han är precis som Goliat (numera Coda) i förra kullen. Han blev en storväxt herre och vi tror därför att även Magnum blir stor som vuxen. Långa ben kan dock vara en fördel. Pappa Argo rör sig till exempel väldigt smidigt i skogen.

Zelda gör inte så mycket väsen av sig. Hon är, precis som Smulan, lite vingligare på benen än de övriga valparna. I övrigt växer hon som hon ska, hon äter med god aptit och är allmänt nyfiken.

1 kommentar:

Anonym sa...

Coda rör sig grymt smidigt i skogen :)